Статии

Зимни Гуми
26.10.2020 г.
Време е да сменим летните със зимни гуми
Този месец зимата вече напомни за себе си. На много места в страната преваля сняг, като по високите планински проходи дори се образува покривка.
За шофьорите това беше ясен знак, че е време да подготвят автомобилите за зимния сезон. Специалист съветва изборът на зимни гуми винаги да е съобразен и с условията, в които ще караме.
 
Виж още
Грижа
09.03.2020 г.
Работим с грижа за Вас - нашите клиенти и партньори
Бихме желали да Ви уверим, че екипите на Ню Брокер и Ню Ауто Сървисис продължаваме да работим с традиционното за нас високо ниво на обслужване на нашите клиенти, като гарантираме, че спазваме най-високо ниво на безопасност и следим следим ежедневно правителствените насоки и следваме всички препоръки.
Виж още
застрахователна оценка
21.11.2019 г.
Ню Брокер е вашият доверен партньор за застрахователна оценка при сделка за кола
Ню Брокер ви напомня, че покупко-продажбата на автомобили вече става само след представена оценка на возилото от лицензиран застраховател. В документа трябва да бъде посочена данъчната оценка на колата, която е изготвена от застраховател или брокер.
Виж още
гражданска отговорност
19.11.2019 г.
Цената на Гражданска отговорност ще се определя от нарушения в 7 категории
До 4 пъти по-скъпа може да стане застраховката "Гражданска отговорност" с новата система "Бонус- малус". Законопроектът беше представен за обществено обсъждане. Цената на застраховката ще се определя от нарушения в 7 категории, а шофьорите ще бъдат разделяни в няколко класа.
Виж още
Автомобилни гуми - термини и означения
01.09.2019 г.
Автомобилни гуми - термини и означения

Фирмите производителки на гуми по целия свят членуват в регионални асоциации на производителите на гуми (за Европа - ETRTO), които определят размерите и толерансите на гумите, товароносимостта и работното налягане за отделните категории и размери гуми

Виж още
Моторни масла - видове.
29.06.2019 г.
Моторни масла - видове.
Един от най-важните компоненти в съвременните двигатели е моторното масло. Неговите функции не се свеждат само до „смазване“на двигателя.
Виж още
Основни маркировки по гумите
01.04.2019 г.
Основни маркировки по гумите
Има различни системи за маркиране размера на гумите. Разликата в маркирането спомага за отличаване на различните видове гуми. Маркирането на размера може да се третира по същия начин като номерата на детайлите в автомобила.
Виж още